Panelbook

Miért érdemes velünk dolgozni?

Az aktívan karbantartott panelünk lehetővé teszi, hogy gyorsan, akár néhány nap leforgása alatt országos reprezentatív mintákat biztosítsunk a megrendelőink által megálmodott kutatások számára, illetve folyamatosan új részvevőket szolgáltassunk tracking kutatások lebonyolításához.

Nálunk az adatminőség elsődleges

  • Új résztvevők esetében kétfázisos regisztrációs folyamatot alkalmazunk, melyet az új belépők telefonos verifikációjával zárunk. A postacímek és bankszámlaszámok érvényességét a pontok beváltása, illetve kiutalása előtt ellenőrizzük.
  • A megbízhatatlan válaszadókat az ún. „digitális ujjlenyomatuk”, kitöltési idők és kitöltés-logika vizsgálatok alapján kiszűrjük.
  • Paneltagjaink egyenként maximum heti 2, illetve évi 36 kutatásba vonhatók be.
  • Ahogy az ügyfél elégedettségi felmérésünk eredményei mutatják – kiemelkedő szolgáltatást kínálunk ügyfeleink számára. A lehető legrövidebb időn belül elkészülünk az árajánlattal, beállítjuk, teszteljük, és elindítjuk kutatását.

A válaszadóinkról

Paneltagjainkat különböző kiválasztási szempontok és technikák segítségével rekrutáljuk, biztosítva ezzel a panel magas diverzitását, melynek segítségével ügyfeleink minden igényét kielégíthetjük.

A toborzás során használunk hagyományos offline módszereket (CATI és személyes kommunikáció), valamint hólabda módszert a már meglévő paneltagok bevonásának segítségével. Emellett igénybe veszünk social media megjelenéseket és web kampányokat is toborzási céllal. A tagok több, mint 25%-a offline rekrutáció során vált paneltaggá.

A paneltagjainkat pénzbeli és nem pénzbeli juttatásokkal is motiváljuk. A válaszadóknak lehetőségük van arra, hogy megszerzett díjazásukat egy választott alapítványnak adományozzák.

A paneltagok megfelelő motiválása biztosítja számunka a magas válaszadói hajlandóságot.

65%-os válaszadói arány

Kiválasztási szempontok

Az alapvető szociodemográfiai szempontok (A, B, C1, C2, DE) mellett 12 egyéb témakörben folyamatosan frissítjük a válaszadóinkra vonatkozó részletes információkat:

A 166 kiválasztási szempontnak köszönhetően minden kutatás számára biztosítani tudjuk a megfelelő célcsoportra vonatkozó targetálást. Panelünk tagjai magas válaszadói hajlandóságával biztosítjuk az alacsony, ügyfeleink számára vonzó árképzést.

A paneltagokról gyűjtött információk részletes listája elérhető a www.orszagospanel.hu weboldalon.

Az adatfelvétel sebessége

  • 2000 kitöltés országos reprezentatív kvótákkal – 5 nap
  • 500 kitöltés, IR 30% – 5 nap
  • 3000 kitöltés országos reprezentatív kvótákkal – 10 nap

A panel összetétele

Régiós kutatásokra is alkalmas panelünk jelenleg 5 országot fed le. Több országra kiterjedő kutatás esetén összehangolt adatfelvételt biztosítunk.

Reprezentatív regionális eloszlás az összes működő panelben

A cégről

A Magyar Országos Panel a Český národní panel, s.r.o. tulajdona, melynek kizárólagos magyarországi forgalmazója a SEDO Research Kft.

A SEDO Research Kft. 2016 februárjában kezdte meg működését a tulajdonosok sok éves piackutatási tapasztalatai mentén építkezve. A SEDO Research célja, hogy megbízható adatfelvételi háttértámogatást nyújtson azoknak a magyarországi és külföldi piacon szereplő piackutató cégeknek és ügynökségeknek, melyeknek proaktív, szakmai alapokon nyugvó és stabil adatszolgáltatásra van szükségük. Megoldást nyújtunk ott, ahol a mindennapi emberi erőforrás menedzsment problémát jelent – legyen szó akár elemző vagy kérdezőbiztos hiányról.

Tájékozódás kutatások megvalósításáról és az árakról

Doman Péter
peter.doman@sedoresearch.hu
+36 20 378 39 28